16 Kasım 2008 Pazar

Seks ve Ölüm

Orjinal Ad : Sex and Death 101
Yapım : 2008, USA
Yönetmen : Daniel Waters
Süre : 100 dk

Garanti Komedi Filmleri Festivali kapsamında ilk durağımız Seks ve Ölüm. Biletlerin 6 YTL olduğunu ve Bonus kartınızı gösterdiğinizde %50 indirimli satın aldığınızı hatırlatırsam filmlerden beklentimin ne ölçüde olduğunu anlayabilirsiniz sanırım. Ama beni şaşırtan bir film oldu Seks ve Ölüm.
Roderick Blank bir gün içinde 101 adet kadın isminin olduğu bir liste alır e-mail ile. İlk bakışta ne olduğunu anlayamasa da farkeder ki listenin ilk 29 kadını o zamana kadar birlikte olduğu kadınların isimlerinden oluşmaktadır. Herşeyin cevabını bilen Machine bilinmeyen bir sebepten bazı kimselere bu tarz garip e-mailler göndermiştir. Evlilik arefesindeki Roderick, bir kaza(!) sonucu birlikte olduğu kadının adını listede 30. olarak gördüğünde listedeki diğer kadınların bundan sonra yatacağı isimler olduğunu anlar. Adamımız listedeki bir sonraki ismin bir orta sayfa güzeline ait olduğunu farkedince bu işten keyif almaya başlar.

Lakin listede yazdığı için mi bu kadınlarla seviştiği, seviştiği için mi listede olduğu sorunuyla karşı karşıya kalınca kaderine karşı çıkmayı dener. Bunun için ölü bir kadınla yatmayı bile düşünecektir yani, o derece. Karşılaştığı kadınların adı listede yoksa onları başından savmaya başlar, listede ismi olan kişileri ise bulduğunda sorgusuz sualsiz yatağa atmaya. Kontrolü tamamen bu listeye bırakıp yaşamaya devam etmektedir, buna yaşamak denirse...

Bu sırada erkekleri baştan çıkarıp bir tozla uyutan bir kadın seri katil türer, fakat adamların bu uykudan uyanıp uyanmayacağı meçhuldür. Seri katilimizin asıl kimliğinin ortaya çıkmasından sonra Roderick listesindeki son kadının o olduğunu görür. Bu işten nasıl sıyrılacaktır acep?

Oldukça keyifli bir seyirdi diyebilirim. Filmin artıları ise Winona Ryder ve Simon Baker. Ayrıca Scrubs'ın manyak hademesi Neil Flynn'i normal bir insan rolünde izlemek de ilginçti :)

IMDB Puanlaması : 6,3/10
La Santa Roja Puanlaması : 7,1/10

2 yorum:

Sera dedi ki...

Sırf Winona için listeme ekledim. Esasında pek öyle çarpıcı bir oyuncu değildir Winona ama alternatif tarzı yüzünden merak ettiriyor sanırım.

La Santa Roja dedi ki...

Sanırım öyle, n'apmış bu kaçık gene diye bekliyor insan :)